5. LVT Cvikov

31.07.2011 00:00

22.—31.7.2011  LVT Cvikov

V týdnu od 21. – 31.7. 2011 se konal výcvikový tábor ve Cvikově. Sešla se jako každý rok dobrá parta lidí a letos nám i počasí přálo, tedy až na poslední den J

Celý tábor se nesl v duchu dvou svateb – figuranta Honzíka Kuncla a Moniky Pletkové a druhého páru Dany Horychové a Martina Kunty.  Přípravy probíhaly už od prvního dne tábora. Dort, dekorace, plány na psí špalír. Všechno bylo do puntíku naplánované.

… a v úterý to všechno propuklo . . . brzy ráno začala výzdoba, stavba altánu (jako mokré varianty, která naštěstí nebyla ani na chvilku potřeba), přípravy na svatební oběd, dekorace dortu a v neposlední řadě dekorace nevěst a ženichů. Nevěsty byly objednány ke kadeřnici a tak odjely už brzy ráno. Ostatní účastníci tábora se podíleli na přípravách.

Obřad se konal od 10:30 a vše probíhalo naštěstí podle plánu, pejskům to s motýlky a věnečky moc slušelo a všichni byli moooc hodní. Po obřadu následovalo focení, gratulace, přípitek a také tradiční rozbíjení talířů. Na téhle svatbě nesmělo nic chybět. K obědu byla tradiční polévka s knedlíčky a svíčková na smetaně Všem moc chutnalo a všichni se dobře bavili. Následovalo rozbalování darů a tradiční novomanželský tanec J A pak? pak už jenom volná zábava se sudem piva a velkým pečeným čuníkem. Během hodů se ještě nezapomnělo na únos nevěst, které byly nakonec vykoupeny a navráceny novomanželům i když to tak zprvu moc nevypadalo. Svatební oslavy probíhaly až do nočních hodin a tak se ráno na stopu moc pejsků nehrnulo.

Zbytek týdne probíhal ve standardním režimu, stopa, snídaně, poslušnost, oběd, obrany, večeře a volná zábava. V sobotu se jako již tradičně konaly zkoušky tentokrát dle MZŘ. Počasí nám vůbec neudělalo radost, protože vydatně pršelo od rána až do našeho odjezdu L některým pejskům se tak cvičit nechtělo, některým méně, ale většina zkoušky zvládla a odnesla si vytoužený zápis do výkonnostní knížky. Tímto gratulujeme všem co zkoušku zvládli a přejeme hodně štěstí těm, co jí budou zkoušet ještě jednou. Za celý týden děkujeme figurantům Honzíku Kunclovi, Vláďovi Koníčkovi, Martinu Suchánkovi. Děkujeme za trpělivost, dobré rady a také za to, že se tolik věnujete začínajícím mladým figurantům Járovi Vackovi a Vláďovi Horáčkovi. Také děkujeme výcvikáři Honzíkovi Kunclovi a všem ostatním co nám radili a pomáhali při našem výcviku a snažení. Specielní poděkování patří Darje, že nám zase zorganizovala takový pěkný týden plný odpočinku a zábavy.

Těšíme se za rok nashledanou

Více informací  a fotky ZDE